“Magyarok Nagyasszonya könyörögj érettünk!” feliratú zászlót ajándékozott Szűz Mária Efezusi házának Wittner Mária, a kaposfüredi házat gondozó Mindszenty József Kongregációnak. Az ajándékot a kongregáció elnöke Mezőfi Zoltán vette át.

Wittner Mária évek óta segíti, támogatja Magyarország égi patrónájának kaposfüredi házát. Európában egyedülálló módon Magyarországon, Kaposfüreden épült fel Török Marcell atya (1942-2016) vezetésével és támogatók segítségével az efezusi ház mása.

Szűz Mária élete utolsó éveit Efezusban (mai Törökország) töltötte és innét vétetett a mennybe, ezért hatalmas jelentőségű, hogy e ház másolata Európában, Magyarországon megtalálható.

A sok viszontagság és nehézség ellenére rengeteg zarándok érkezik, hogy közös imával vagy egyéni csendes elmélyüléssel gyógyírt találjanak lelki fájdalmaikra vagy köszönjék meg boldogulásukat, örömüket.

A Kongregáció nevében Mezőfi Zoltán külön köszönetét fejezi ki Wittner Máriának, hogy az egyetemes magyarság védelmezőjének jelképét hazánk egyik leghitelesebb emberétől megkapta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük