Angyalok a keresztény életemben


Kedves Barátaim!

 

Az angyalok Isten tökéletességnek kiváló képmásai. A mennyországban ők is Istent imádják és boldogok.

A gonosz angyalok bukása miatt a hiányzó helyeket emberi lelkekből töltsék ki, hogy helyettük ők dicsőítsék Istent. Imádságaikat bemutatják Istennek, támogatják azt a maguk imával.

Az angyalok között némelyek a lelkek őrzésével vannak megbízva, ezek az őrző-angyalok.

Mi Isten gyermekei, Jézus Krisztus tagjai és a Szentlélek templomai vagyunk, s ebben a templomban Ő maga lakik, azt akarja, hogy legyenek angyalaink, akik ebben a templomban úgy vannak jelen, hogy Istent imádják. Ebben a templomban örökimádással hódoljanak neki.

Isten azt akarja, hogy az angyalok kara leszálljon a földre, velünk egyesülve bennünket magához csatolva az égi és földi anyaszentegyház egy testet képezzen.

Az őrangyalunkkal összeköttetésben vagyunk az éggel. Köszöntsük őket, mint Istennek hozzánk küldött követeit.

Az őrzőangyalunk kész arra, hogy nekünk szíves szolgálatot tegyen. A mennyországban tudjuk meg, hogy mit tett értünk. A remeteség magányában nem vagyunk egyedül, velünk van, akivel elbeszélgethetünk.

Istennek nagy része van a lelkünk megszentelésében. Lelkünkben lakása van, nekünk adja magát.

Isten szeretete elküldte hozzánk egyszülött Fiát, aki fölvette emberi természetünket, akit követünk, hogy a mennyországba jussunk. Mária, mint Jézus anyja közreműködik a megváltás munkájában. Mária útján megyünk Jézushoz, amikor tőle kérjük a kegyelmet. Úgy tiszteljük és szeretjük Máriát, mint édesanyánkat és követjük példáját.

Jézus segítségünkre küldi az angyalokat, hogy védelmezzenek minket.

 

† P. Török Marcell

Mindszenty József Kongregáció Remeteség

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük